Skal jeg købe en carbon- eller alu-cykel?

Kære Bassobikes DK. Jeg overvejer at anskaffe en billig racercykel i prisklassen op til 12-14.000 kr. Jeg har set tilbud på carboncykler i den prisklasse, som er næsten lige så billige som visse alucykler, men hvad skal jeg vælge? Hvilket udstyr skal jeg som minimum gå med?

Venlig hilsen

28.12.19 - Pete A.P. Sørensen, København

SVAR: Hej Pete
De fleste billige carbon-rammer er fremstillet af de billigste og svageste carbonfibre. Det er nødvendigt, for at producenten kan tjene på det. En billig carbon-ramme koster kun et par tusinde kroner at fremstille, så selv om det er carbon, er det ikke sikkert kvaliteten er særligt god. De er ofte tunge og kan føles "halvdøde" at træde. Vi anbefaler en god alu-cykel i den prisklasse i stedet for. Alu-cykler i den nævnte prisklasse er normalt af en god kvalitet - dvs. du mærker både styrke og respons, når du træder i pedalerne.
Vægten på cyklen er oftest lige så meget et spørgsmål om hvilke komponenter, du monterer. I denne prisklasse er både Shimano Tiagra, Shimano 105 og Sram Rival super fine bud - og ikke mindst Campagnolo Centaur. En god alu-cykel kan sagtens bære et sæt gode og stærke hjul. Der er mange gode bud på hjul, men se dig godt for.
Du er altid velkommen.